Solcellepaneler - bedre utnyttelse av energi for næringsbygg

Installasjon av solcellepaneler på næringsbygg er en smart måte å spare energi på, samtidig som det er et sikkert klimatiltak og vil bedre din grønne profil.

Et skifte i bruk av solcellepaneler

Solcellepanel har i utgangspunktet vært i bruk i lang tid, hvorav det før i tid kanskje var mer forbeholdt hytter og hus som ikke hadde strømtilførsel på en annen måte. Dette har derimot tatt en vending, og spesielt ut mot næringslokaler. Etterhvert som teknologien i solcellepaneler har fortsatt å utvikle seg blir det stadig klarere hvor mye av energiforbruket det er mulig å redusere ved bruk av solcellepaneler. I tillegg vil bruk av solcellepaneler på næringsbygg  gi en rekke andre fordeler.

Det trenger ikke være solskinn for at solceller skal produsere energi

Solcellepaneler er spesielt godt egnet for det norske klimaet. Mange tenker kanskje at solcellepanelene er avhengig av fullt sollys for å kunne produsere energi, men dette er ikke sant. Solcellepaneler fungerer også om det er overskyet eller delvis skydekke.

Slik utnytter du solcellepaneler for næringsbygg på best mulig måte

For å kunne få best ytelse av solcellepanel er det viktig å tenke på plassering av panelene. Solcellepanelene burde plasseres på områder som får solskinn omtrent hele dagen samt at det ikke står gjenstander som kan skygge for solcellepanelene. Eksempler på gjenstander som kan være i veien for at solcellepanelene får produsert 100 % kan være piper, antenner, ventilasjonsaggregater, lysstolper m.m.

Ettersom næringsbygg gjerne er høye, betyr det også at det er færre ting som skygger for taket. I tillegg har taket på næringsbygg ofte en flat utforming, noe som gjør det enkelt å legge solcellepaneler utover på toppen av bygget. Næringsbygg egner seg godt til bruk av solcellepaneler, og i tillegg til at energiforbruket kan reduseres betraktelig er også bruken av solcellepanel med på å skape et bedre ansikt utad for bedriften.

Planlegg for plass til solcellepaneler på nye næringsbygg

Ved nybygg kan det være svært hensiktsmessig å ta med legging av solcellepaneler tidlig i planleggingen, slik at utforming av det nye bygget er tilrettelagt plassering av solcellepaneler. Både ved form og fasong, men også med tanke på dimensjonene på solcellepanelene, og hvor mange det kan være plass til.

Støtte fra Enova

Om du så er i ferd med å restaurere et eksisterende bygg eller står midt i prosessen med et nybygg, kan du få ytterlige støtte til prosjektet hvis du ønsker å legge solcellepaneler. Dette tillater deg nemlig også å søke om støtte fra Enova.

Solcellepaneler = et godt inntrykk

Det er ingen tvil om at det grønne skifte er noe det forventes at flere bedrifter gjør sitt for å bidra til. Har du solcellepaneler på ditt bygg sender du ut et visuelt signal til publikum om at dere er bærekraftige og miljøbevisste. For mange ligger det også en viss stolthet i å vite at arbeidsplassen gjør tiltak som gagner fremtiden.

Sola i seg selv er en svært tilgjengelig energikilde, i tillegg er solenergien både kortreist og bærekraftig. Foruten at etablering av nybygg innebærer utnytting av plass, vil ikke legging av  solcellepaneler kreve noe ytterligere påvirkning av naturen ettersom det legges på eksisterende konstruksjon.

Hvordan fungerer solcellepaneler?

Når det kommer til bruksfunksjon, er det det samme som gjelder for de fleste solcellepaneler.  Solcellene omformer solenergi til strøm. Strømmen som produseres i solcellepanelene kan både utnyttes og lagres på forskjellige måter. Ved egendefinerte avtaler er det også mulig å enten selge strømmen du produserer til andre for en spotpris, eller lagre strømmen i en virtuell bank hos din strømleverandør. Ved lagring av strøm, er dette energi som kan bli benyttet på et senere tidspunkt. Blant annet finnes det flere som velger å spare opp energi på sommeren for så å ta det i bruk når vintermånedene ankommer og strømprisen er på sitt høyeste.

Det trenger ikke ta lang tid å legge solcellepaneler

Mange tenker at overgangen til bruk av solcellepaneler er en lang prosess. Selve utvelgelsen av solcellepaneler kan for noen ta tid, men selve leggingen av solcellepanel trenger ikke ta mer enn et par uker. Har du et lite tak er det kanskje snakk om kun noen dager.

Vi kan hjelpe deg å legge solcellepaneler

Vi i Romsdal Elektro bistår deg gjerne om du har et næringsbygg hvor du ønsker å få lagt solcellepaneler. Vi kan hjelpe deg gjennom hele prosessen – helt fra planlegging til utførelse. Ved behov kan vi også være behjelpelige med innsendinger av søknader og diverse annet forarbeid.

Bestill befaring!

Vi tilbyr en uforpliktende befaring og pristilbud!
Fyll ut kontaktskjemaet, så vil vi gjøre vårt beste for å svare deg innen 24 timer.
... ...

Thank you

Thanks for reaching out. We will get back to you soon
Oops! Something went wrong while submitting the form.